utorak, 10. svibnja 2016.

BUĐENJE SVIJESTI I ČUDNI IZRAZI DRAGIH LICAOvo su misli koje sam ispisala ranije, motivirana osjećajem pozitivnog straha, straha od svake promjene koju sam usput proživljavala, straha od reakcija najbližih na moje provale koje sam im oduvijek željela servirati.. Ali u jednom trenutku odlučila sam se početi zabavljati jer reakcije ljudi i izrazi na licima su urnebesni;

 

                                            *****
Ja nemam pojma kako se piše blog. Uvijek sam željela ovo, a sada kada sam odlučila, nemam pojma što mi je činiti. No u međuvremenu su se nataložili ti silni osjećaji koje čuvam i koje više ne želim zadržavati ovdje, u prsima.. Želim ih samo potapšati po guzi, pa neka oni dalje sami..
Ako je značilo da sam se polako počela razbolijevati jer sam tako kruta bila.., nedorečena, neisplakana.. ponekad.. učinila sam valjda pravu stvar.


Ironija je u istini da nisam našla osobu kojoj bih vjerovala, kako bih joj rekla sve, a sada javno otvaram sve svoje misli ljudima koje nikada nisam vidjela.. Ali nisam patetična jer znam da mogu svu svoju energiju koja je bila predodređena da zadovolji druge, sada usmjeriti samo prema sebi. Shvatila sam da ću više ja 'ispaštati' zbog ove odluke nego oni. Shvatila sam da je to 'ispaštanje' ono od čega sam najviše strahovala. Da je to ono što nas sve čeka ako odlučimo mijenjati svoje živote. Ispaštanje je samo nama jednostavnija i patetičnija riječ za osjećaj SPOZNAJE. Taj osjećaj trebao bi biti prolazan iako je intenzivan. Spoznaja dolazi kao posljedica suočavanja sa istinom o našim odnosima s njima. Samim time i o njima i nadasve nama samima. A to jest cilj.


Saznati istinu o sebi.
A kada saznamo istinu o sebi, sve ono u što smo sumnjali postaje nevažno. Naša intuicija postaje stvarnost bilo da je loša ili dobra. Pravi roller coaster misli, događaja i doživljaja zar ne?
Eto ja krećem i ako ste me pronašli i živite trenutno sličnu stvarnost, dijelite iskustva. Želim Vam najljepše putovanje :)

Nema komentara:

Objavi komentar